Природна позадина за савршен живот

Вртови Церака су први стамбено-пословни комплекс затвореног типа у овом делу града. Зато смо стандарде поставили високо.

Замислите 6.000m2 зелених и површина са партерним уређењем – и свој дом у таквом окружењу. Са једне стране каскадна форма открива вам поглед ка Авали и Шумадији; са друге вас маме обриси Фрушке горе. У средини простор отворен за уживање, за вас и ваше посетиоце. Тако је остварена кључна вредност Вртова Церака: спој савремених архитeктонских решења и пејзажа који природно проширују ваш животни простор.

Комплекс ће својим станарима обезбедити и бројне додатне погодности на дневном нивоу, све потпуно безбедно јер је приступ објекту и вртовима даноноћно контролисан. Пажњу смо поклонили сваком детаљу, да бисте ви неометано уживали.

Аутори пројекта
архитектуре

Милан Вујовић, д.и.а.
Александар Шавикин, д.и.а.

Нови оријентир

У жељи да пронађе најбоље решење и архитектонску форму стави у службу квалитета становања, Финвест је расписао позивни конкурс за идејно архитектонско-урбанистичко решење новог пројекта на Цераку.

Ауторски тим који је однео победу чине aрх. Милан Вујовић и арх. Александар Шавикин.

Креирали су решење савременог архитектонског израза, које будућим станарима нуди функционално артикулисан простор и доноси додатну вредност кроз окружење.

„Определили смо се за концепт који је јасно произашао из традиције модернистичке стамбене архитектуре Београда, а идеја је била да се фокус гледаоца и конзумента архитектуре усмери преко дугачких и хоризонталних линија објекта ка елементима зеленила, пејзажа, терена и неба међу којима пројекат Вртови Церака просторно егзистира“, наводи арх. Милан Вујовић.

„Жеља је била да се формом комплекса постигне да истовремено буде и отворен ка окружењу, али и да обликује интимне просторе за станаре. Тако се појављују три дворишта, свако са својим карактеристичним уређењем.

Cвојом монолитношћу, садржајем, естетиком, сведеном формом, спољним уређењем и архитектонским изразом, Вртови Церака ће постати нови оријентир у овом делу Београда,“ истиче арх. Александар Шавикин.

Аутор пројекта
пејзажне архитектуре

Тијана Радовановић, д.и.п.а
Финвест

Зелено гнездо

Посебна пажња у оквиру комплекса Вртови Церака посвећена је зеленилу. Аутор пејзажне архитектуре је дугогодишњи члан Финвест тима Тијана Радовановић, д.и.п.а.

„Зеленило је легитимно постало део архитектонског и урбанистичког концепта овог лепог белог комплекса, а самим тим и свакодневног живота људи“, истиче Тијана која кроз свој рад посебну пажњу поклања складу између ентеријера и екстеријера и комбинацији биљака инспирисаних природним пејзажима.

„Кроз архитектонско-пејзажно уређење, формиран је зелени обруч око целог комплекса који пресецају широки пешачки пасажи и уводе у интимну унутрашњост, намењену искључиво становницима комплекса и њиховим посетиоцима. Умирујуће зеленило позива станаре и њихове посетиоце на дружење уз игру, рекреацију и релаксацију. Селекцију мирисних четинара, увек зелених, и лишћарских стабала променљивих кроз сезоне, употпуњују украсне жбунасте врсте и траве, дајући простору свежину и боје. Због разноврсности биљака, фокус атрактивности вртова се смењује током целе године.

Принципи дизајна базирани су на осећају сигурности станара, естетском квалитету, као и заштићености од ветрова, градске буке, прашине и непријатних мириса. Са Вртовима Церака добили смо „зелено гнездо“ у урбаном центру овог посебно здравог дела Београда.“

Пројектант

Далмак д.о.о.

Пројектни биро Далмак успешно послује у Београду од 2015. године. Иза себе имају бројне реализоване пројекте за које је задужен тим од 10 стално запослених архитеката, као и сарадници свих структура.

Дела, не речи

Иза пројекта Вртови Церака стоји Финвест са партнерима. Ми смо инвестициона фирма која од 2006. године послује у сектору real estate инветиционог менаџмента.

Интегритет и високи етички стандарди су, поред професионалних и стручних компетенција, темељи на којима смо градили репутацију и на којима базирамо даље пословање. Најбоље референце су нам висококвалитетни стамбено-пословни објекти које смо реализовали у Београду, као и њихови задовољни станари.

Наше име је гаранција квалитета и иновативности.

Пошаљите упит

Направите први корак ка свом новом дому.
Наши саветници за продају јавиће вам се у најкраћем року.

Користимо колачиће да побољшамо ваше искуство. Ако наставите да посећујете овај сајт, прихватате нашу употребу колачића. Политика приватности